Это чертово сердце - вся информация о фильме на!

Это чертово сердце - вся информация о фильме на!

Это чертово сердце

Безрассудному подростку отец поручает заботу об одном из своих пациентов. Это парнишка с врожденным пороком сердца. Внезапно взаимоотношения двух совершенно разных подростков перерастают в настоящую дружбу.

Интересные факты о фильме "Это чертово сердце":

- Кинолента "Это чертово сердце" основана на одноименном романа Ларса Аменда и Дэниела Майера, который вышел в свет в 2013 году.

- Работа над съемками велась осенью 2016 года в Берлине и Баварии.

- Композитор Джонни Клаймек написал музыкальное сопровождение к фильму.

Valentinka Semenyuk 09.08.2018 19:26


Фільм Марка Ротемунда «Це чортове серце» прекрасно пройшовся по людському житті, його справжнім і уявним цінностям. У ньому також добре показано, і при цьому без непотрібного менторства, яке звело б все нанівець, на що дійсно варто витратити це життя, а повз чого - пройти, навіть не залишивши погляд. Чимала заслуга в тому, що кіно дійсно зачіпає до глибини душі, належить тріо сценаристам - Меггі Перен, Енді Рогенхагену і Деніелу Мейеру. Вони дуже дбайливо обійшлися зі ста хвилинами хронометражу, зумівши приділити однакову увагу всім сторонам цієї людської драми, що вдається в подібних фільмах аж ніяк не завжди. А сторін в фільмі цілих п'ять: 15-річний Девід, що страждає пороком серця і не тільки, мажор Ленні, який витрачає своє життя на вечірки і тусовки, втомлена мати хлопчика, яка стійко несе свою ношу, батько мажора, який спостерігає за розтрачання життя власним сином, і нарешті - спостерігачі з боку - від медсестри в лікарні до мерзотника-сусіда хворого підлітка.
У фільмі є кумедні моменти, але дуже мало навмисних жартів. Автори стрічки явно хотіли, щоб глядачі в залі не сміялися, а розчулювалися наївності Девіда і безпосередності Ленні. Це дуже добре і сентиментальне кіно, в якому потік позитивних флюїдів порушує лише сусід Девіда по дому, який чомусь не любить хлопчика і пакостить йому. Однак Ленні ще в середині картини ставить його на місце, і після цього ніщо не заважає обливати глядачів хвилями душевності. Щоб фільм не був зовсім вже солоденьким і безпроблемним, Ротемунд не перестає нагадувати, що Девід тяжко хворий. Періодичні напади, дихальний апарат, пригорщі таблеток, поїздки в школу на «швидкій допомозі», відвідування лікарні. Девіду не потрібні вороги, щоб зробити його життя драматичним. Навіть простий похід в супермаркет за курткою і футболкою може для нього обернутися сутичкою зі смертю, а закохатися для хлопця - такий же ризик, як для звичайної людини стрибок з парашутом. В цілому стрічці Ротемунда при бажанні можна поставити в провину штампи і кліше. Але, на мій погляд, зайвий раз сказати про головне в житті, нехай навіть знайомими простими словами - дуже важливо і потрібно. І в «Цьому чортовому серці» це вдалося. Про те, що в житті треба не тільки брати, але й віддавати, причому набагато більше. Про те, що потрібно сподіватися і жити, коли навіть у тебе немає впевненості, чи побачиш завтрашній день. Про те, що всім людям потрібно, по суті небагато - співчуття, увага і участь. Так, у Девіда буде список бажань матеріальних. Але насправді йому потрібно, щоб в його житті з'явилася людина, цікава йому і якій буде небайдужий він сам, яка зможе переконати його радіти життю, незважаючи ні на що, і отримувати від нього не тільки страждання, але і радості. Простіше кажучи, Ленні вчиться віддавати, а Девід вчиться брати. Незважаючи на всю зовнішню сюжетну простоту фільму, це безумовно, один з кращих німецьких фільмів року.

"

Скачать книгу «Это чертово сердце - вся информация о фильме на!» fb2

Коментарии